Radera ditt konto i Namelie.
Här kan du begära permanent radering av ditt Namelie-konto och de personuppgifter som hör till det.
Vad innebär en radering?
Ditt konto raderas permanent. Du förlorar åtkomsten till din profil, dina inställningar och den aktivitet som hör till kontot.
Partnerkopplingen och gemensamma matchningar kan påverkas. En genomförd radering går inte att ångra.
Att radera kontot avslutar inte en aktiv prenumeration via Apple eller Google Play. Säg upp den separat i butiken där du köpte den.
Ditt konto och tillhörande uppgifter
När din begäran har verifierats raderar vi kontot och tillhörande personuppgifter från system som NORDIOS kontrollerar. Det omfattar din profil och aktivitet som sparats med kontot, till exempel val, matchningar, partnerkopplingar och inställningar.
Vissa uppgifter kan finnas kvar en tid i skyddade säkerhetskopior tills de skrivs över. Vi kan spara begränsade uppgifter om lagen kräver det eller om det behövs för säkerhet, bedrägeribekämpning, bokföring eller för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk. Apple och Google ansvarar för sina köpuppgifter.
Kontrollera din prenumeration
Säg upp en månads- eller årsprenumeration med butikskontot som användes vid köpet. Att avinstallera appen eller radera ditt Namelie-konto stoppar inte debiteringen.
Behöver du hjälp med köp, återställning eller återbetalning innan du raderar kontot? Besök Namelies support.
Bekräftelse, handläggning och radering
- Skicka formuläret med e-postadressen som är kopplad till ditt Namelie-konto.
- Öppna bekräftelsemejlet och bekräfta att det är du som har begärt radering.
- Efter bekräftelsen skickas begäran till Namelie för handläggning. Vi hör av oss om vi inte kan identifiera kontot med uppgifterna du lämnat.
- Ditt konto och tillhörande uppgifter raderas inom 30 dagar. Vi skickar en bekräftelse när det är klart.
Använde du Dölj min e-postadress med Apple? Ange den privata vidarebefordringsadress som är kopplad till Namelie.
Frågor om kontoradering.
Kan jag radera kontot i appen?
Ja. Webbformuläret finns också för dig som inte längre har appen eller inte kan logga in.
Avslutas min prenumeration automatiskt?
Nej. Apple och Google hanterar sina prenumerationer. Säg upp en aktiv månads- eller årsprenumeration i butiken där du köpte den för att undvika framtida förnyelser.
Vad händer med min partner?
Kopplingen upphör och uppgifter från ditt konto kan försvinna från gemensamma vyer. Om din partner hade full tillgång via ditt köp återgår partnern till gratisversionen när kopplingen eller ditt konto avslutas.
Kan jag ångra mig?
När du har bekräftat begäran kan den inte återkallas. En genomförd radering går inte att ångra.